Video Produkcija

Šta je video produkcija?

Video produkcija
Video produkcija

Video produkcija je umetnost pravljenja video snimaka, od pisanja scenarija, snimanja, editovanja, pa sve do krajnjeg cilja, a to je kreiranje vrhunskog video snimka.

Ako jedna slika vredi više od hiljadu reči, šta mislite, koliko jedan video snimak vredi?

Scenario, jedan deo koji mogi zaboravljalju i misle da nije mnogo bitan. Da, vi možete otići da snimate muzički spot, dokumentarac, promo video, bez scenarija, nasnimite gomilu snimaka, odete kući, spojite snimke i napravite video. Da li će Vaš video snimak, na najbolji način, predstaviti Vašeg klijenata? Da li Vaš video ima priču iza toga? Ako ste muzičar, izvođač, grupa, da li mislite da će takva grupa ljudi uraditi vdeo kakav ste Vi zamislili, ili čak i bolje, a da se niste pre toga konsultovali sa njima? Odgovor na sva ova pitanja je NE!

Creative Vision je tim koji ulaže napor i svoju kreativnost da pre samog snimanja, ima plan kakav bi video trebao da izgleda na kraju, naravno u konsultaciju sa klijentom, ali i ostavlja prostor za kreativnost na samom snimanju i editovanju.

Snimanje u studiju
Snimanje u studiju

Posle scenarija, sledi najzahtevniji  ali verovatno i najzabavniji deo video produkcije, a to je snimanje. Za snimanje je isto potrebno vreme, ali sa nama je to vreme kraće, posebno u izradi muzičkih spotova, jer naš tim čine nekoliko ljudi, gde u isto vreme snimamo široke, normalne i zumirane uglove, pa od samo 3minuta snimanja, mi već imamo 9 minuta za montažu. Trudimo se da video izgleda što je dinamičnije moguće, posebno za muzičke spotove, pa sa sobom nosimo razne dodatke koji će Vaš video snimak učiniti zanimljiv za gledanje, ne samo snimanje sa stativa kakavi mnogi praktikuju, pa će klijent dobiti video zanimljiv za gledanje. Takođe se trudimo da i izvođačima, statistima, kao i svim uključenim u ovaj deo video produkcije, bude zabavno dok radimo.

Editovanje kao bitan deo Video produkcije
Editovanje kao bitan deo Video produkcije

Pri editovanju video snimaka, turimo se da iz snimaka izvučemo što je najveće moguće. Naš tim video montažera ima višegodišnje iskustvo radeći za inostrane kompanije, sa kojima smo i dan danas srađujemo, što govori o našem kvalitetu rada. Video produkcija bez adekvatne montaže, je samo sklapanje video snimaka, a mi smo spremni da idemo nekoliko koraka dalje. Dodajemo razne vizualne efektete, radimo na korekciji boja, ispravljanje nesavršenosti, do sitnih detalja koji će Vaš spot učiniti vrhunskim.

Ako video produkciju pojednostavimo, dobićemo da je to samo sklop pisanja, snimanja i montiranja. No, video produkcija je umetnost, koju razni timovi ili individue, doživljavaju na različit način.

Postoje razni vidovi video produkcije, kao na primer izrada tv reklama, video prezentacije, korporativni i promo filmovi za firme, lokale, događaje, 2D i 3D animacija,  filmovi koji opisiju neki događaj (venčanje, sportska utakmica, krštenje…) a mi ćemo o tome još dosta pisati na sajtu.