Scroll Top

3 stvari koje verovatno svaki fotograf voli da vidi kod modela

Ovaj blog će biti veoma kratak, ali možda će vam pomoći u budućnosti…

snimanje vencanjaU ovom blogu je Nenad za vas odvojio 3 stvari koje verovatno svaki fotograf voli da vidi kod modela. Da krenemo od početka..

1.Budite tačne!

Jednostavan savet, ali često modeli ne obraćaju pažnju. Fotografi, kao i generalno svi mi, imamo i druge obaveze ili planove u toku dana, čak i da nemaju baš taj dan drugog posla, budite tačne. Bolje ostanite duže na fotografisanju, nego da zakasnite. Čak i ako kasnite, javite čim je to jasno da će da uradite. Dešavalo se da mi žurimo na fotografisanje, da ne stignemo da jedemo ili slično, i onda dođemo na vreme i čekamo modela neko vreme da stigne. Da je model javio da će kasniti, bilo bi sve lakše, pa javite kada je to slučaj, ali stvarno izbegavajte da kasnite.

2. Budite samopouzdanje i raspoložene

Na raspoloženje modela može da utiče bilo šta, čak i fotograf, ali kao što se mi trudimo da budemo raspoloženi i kada nam nije dan, to očekujemo i od modela. Naš savet je da odmorite lepo, pijte dosta vode i da ne izlazite veče pre kasno do grada. U tom slučaju možete pospane doći, što je svakako loš znak. Što se tiče samopouzdanja, taj dan ste najlepše! Znamo da nije lako, ali nemojte brinuti o sitnicama. Opušteno samo i prepustite nam se, uradićemo zajedno super fotografije…

3.Trud i želju za fotografisanjem

Postoji razlika kada neka devojka dođe da uradi fotografije za instagram, koja ne voli da se fotografiše ali zbog posla to radi i to je potpuno u redu. Ipak, mnogo više fotografi vole da vide modela koji baš voli da se fotografiše i želi da se potrudi dok je tu. To su one devojke koje hoće da probaju razne ideje, poze, lokacije, devojke koje su se dobro pripremile ranije, gledale ideje na pinterestu, ponele dosta kombinacija za fotografisanje itd.  Super je raditi sa takvim osobama.

Nadamo se da će ovaj članak nekome pomoći, za više saveta i ideja, češće posećujte naš sajt.

Related Posts