Scroll Top

Imao sam tu čast da budem deo rubrike “Oni ispirišu “, a kompletan moj intervju za portal iserbia.rs možete pročitati ovde.

Fotografiše i stvara ono što je odraz njegove mašte. Njegove slike govore više od hiljadu reči. Njegovo ime je Nenad Rakićević, ima 27 godina, a fotografisanjem i video produkcijom se bavi već petnaest godina.

Nenad Rakićević za iSerbia portal kazuje kako vidi sebe u budućnosti, gde pronalazi inspiraciju za svoj rad, u čemu najviše pronalazi sebe i opisuje svoj stil fotografisanja.

 

Da su Vaše oči fotoaparat koga biste najradije uslikali?

Verovatno bih obrnuo oči unazad. Uslikao bih šta se dešava u mojoj glavi.

U šta se uzdate tokom fotografisanja? Mnogima su spas oči.

Vodim se time da je mašta početak stvaranja. Prvo izmaštate ono što želite, potom postajete ono što ste zamislili i na kraju stvarate ono što ste postali.

Kako vidite sebe kao fotografa koji zarađuje za život, umetnika ili nešto više?

Sebe vidim kao sanjara koji voli da mašta, punog nekih ideja, a fotografija i video produkcija je moj idealni instrument da te snove prebacim u realnost. Ipak, imam jarku želju, detaljan plan, dosta ideja i veru u sebe da ću od toga moći da u budućnosti zarađujem za život koji želim da imam.

Da li ste očekivali da će Vaša fotografija sa mesecom postići toliku popularnost?

Nipošto. Kada probaš nesto što nije ustaljeno, uvek možeš ovako ili onako da prođeš, da se nekom dopadne ili ne. Uvek osetim neku dozu adrenalina kada okačim fotografiju koja je produkt moje mašte. Ali, eto nikada nisam očekivao da će biti objavljena u jednom od Engleskih časopisa.

ZA KOMPLETAN INTERVJU KLIKNITE OVDE.