Scroll Top

Saznajte kako možete da se zaštitite od prevara u svetu modelinga

kako da se zasttitite od prevara u svetu modelinga
Danas smo sa vama podelili par saveta kako možete da se zaštitie od prevara u svetu modelinga…

Budite realne.

Ako ste nove u svetu modelinga, nemojte očekivati da će vam agencija ili skaut zakucati tek tako na vrata i ponuditi veliku cifru. Dešava se, baš retko, tako da obratite pažnju kada dobijete neku preterano dobru ponudu, često je ta ponuda lažna.

Nemojte same otići na kasting ili fotografisanje.

Nije bitno da li ste punoletne ili ne, nemojte same otići na fotografisanje, već pitajte majku ili oca da pođe sa vama, eventualno starijeg brata ili neku stariju i ozbiljnu osobu u koju imate poverenja. Često agencie ili fotografi koji su planirali neku vrstu prevare burno reaguju na ovakav predlog, pa to može biti loš znak u samom startu.

Pogledajte informacije na internetu i dobro se informišite gde idete…

Pogledajte sajt, upitajte modele koje su u agenciji, guglajte, pogledajte tagovate fotografije i te modele kontaktirate, pogledajte koga fotografišu i sa kime rade, kako itd… Ako vas kontaktira skaut neke agencije, kontaktirajte agenciju i upitajte da li je ta osoba njihov skaut, ako jeste, onda proverite i agenciju.

Obratite pažnju na ponašanje fotografa

Kod fotografa nisu bitne samo fotografije, pogledajte kako se ponaša na instagram pričama, kako komunicira sa modelima, šta kači, da li kači nešto sumnjivo itd. Svakako, naš predlog je da ne idete same na fotografisanje ili da se baš raspitate o fotografu ranije, da pitate drugarice koje su radile sa njim i tako dalje.

U principu, sa dobrim informisanjem i odlaskom sa jednim roditeljem na fotografisanjem, možete sprečiti gotovo sve probleme koje možete imati, zato to obavezno uradite.

Takođe, sva ta blještava svetla i priča agencija zvuči bajno ali nemojte na licu mesta potpisivati ugovore. Polako, uzmite ugovor, dođite kući, razmislite par dana, konsultujte se sa roditeljima i ljudima koji se bave sličnim poslom, pa tek onda donesite odluku.

Related Posts