Scroll Top

10 saveta za buduće mlade kako odabrati savršenu venčanicu za vaše venčanje iz snova (VIDEO)

Ovim člankom želimo da pomognemo svim budućim mladama, a to je odgovor na bitno pitanje, kako pronaći savršenu venčanicu za vas!

Mi smo tim koji se bavi profesionalnim fotografisanjem i snimanjem venčanja, ne prodajom venčanica, ali sarađujemo sa nekoliko salona i radili smo istraživanje na ovu temu, pa smo zbog toga došli na ideju da ovo podelimo sa svima vama, možda vam pomogne.

 

 

1. Unapred odaberite vaš budžet za venčanicu

Prvo što morate da uradite jeste da odlučite koliko novca možete da date za venčanicu i da tu cenu imate u glavi pri kupovini/iznajmljivanju. Nemojte da brinete, salona venčanica ima dosta, razne su cene, a i ne morate se skoncentrišete samo na grad u kojem živite, već razgledajte malo i donesite pravu odluku.
Takođe, uvek možete da pozovete salon čije vam se venčanice dopadaju i tako  pre odlaska saznate da li ste u mogućnosti da kupite/iznajmite tu večnanicu ili ne.

2. Istražujte iz svoje foteljie i saznajte šta se vama dopada…

Na internetu ima mnogo fotografija venčanica i slobodno malo više razgledajte. Internet nije prodavnica gde morate odmah da donesete odluku, razgledajte, sačuvajte fotografije, zamislite kako bi vama stojala takva venčanica, šta vam se dopada na njoj konkretno i zapišite te stvari.

3. Odvojite vreme za odabir vaše venčanice

Danas se sve brzo dešava i vreme brzo leti, pa nemojte tražiti venčanicu u poslednji čas. Venčanje je poseban dan, pa je naš predlog da kada rezervišete crkvu i restoran, tj kada ste sigurni kog dana pravite vaše venčanje, počnete sa potragom i vaše venčanice.

4. Probajte više venčanica

Neke venčanice ne izgledaju najbolje na ofingeru, kao i generalno za sve stvari, ali je bitnije kako vam stoji venčanica i kako se vi u njoj osećate. Budite otvoreni za predloge! Radnice u salonu imaju dosta iskustva sa venčanicama i postoje saloni koji neće želeti da vam prodaju nešto samo zato što je skupo, već će vas posavetovati i pomoći u odabiru. Povedite drugaricu, majku ili koleginicu sa vama na probu, ali iskrenu osobu, ne osobu koja će klimati glavom šta god da kažete. Ne zaboravite, vi ste zvezda na svom venčanju i bitno je kako se vi osećate u toj venčanici.

5. Dosta toga zavisi od vašeg izgleda

Recimo, ukoliko imate figuru u obliku kruške ili jabuke, preporučujemo vam da odaberete šire venčanice, romantične, ili kako bih ja rekao, bajkovite, jer će one sakriti neke eventualne mane koje vas nerviraju. U tom slučaju, treba izbegavati krojeve koji ističu figuru poput sirena ili tuba kroja. Ako ste ipak fit, možda je baš sirena idealan izbor za vas.
Pogledajte devojke koje imaju građu kao vi šta otprilike nose, kao što smo naveli poviše, istraživanje je jako bitno.

6. Fotografišite se u večanici dok ste u salonu

Ko o čemu, mi o fotografisanju… Razumemo da je nekada stres traženje venčanice, radili smo sa dosta devojaka i shvatamo probleme koje večina mladi ima, pa kada uđete u salon i probate neke venčanice, recite vašoj drugarici da vas uslika par puta, iz više uglova. Ne morate doneti odmah odluku, probajte venčanicu, uslikajte, pogledajte za par dana te fotografije, pa donesite odluku.  Posetite drugi salon, treći, ali ne preterujte.

7. Razmislite o šivenju venčanica

Ako potraga za vašom savršenom venčanicom traje dugo i ako se pretvara u noćnu moru, razmislite o šivenju venčanica. Sakupite ideje sa interneta i predstavite vašu viziju kreatorki. Budite otvoreni za savete pr kreiranju venčanice po vašoj želji i meri.

8. Budite spremne da donesete odluku

Kada vam se neka venčanica baš dopadne i odgovara vašem budžetu, nemojte čekati sa kupovinom. Naglasili smo da ne treba žuriti sa kupovinom, ali ne treba ni preterivati i iskomplikovati ceo taj proces. Kada nađete venčanicu u kojoj se osećate srećno, zadovoljno i lepo, a ona odgovara vašem budžetu, ne odlažite, već je kupite/iznajmite i završite pretragu.
Venčanica u kojoj se najbolje osećate je najlepša venčanica.

9. Nemojte naručivati venčanicu preko interneta

Koliko god nešto savršeno izgledalo na internetu i na fotografiji, nije to to dok ne probate uživo. Ovo pravilo važi i za domaće sajtove i za inostrane. Razmišljali smo da li da dodamo ovo pravilo ili ne, jer je logično, ali odlučili smo da i to dodamo u listu. Bolje otputujte i probajte vašu venčanicu ili ako su suviše daleko, potražite vašu venčanicu negde gde možete da je probate.Nekada čak ni boja neće biti ista kao na fotografiji, jer su te fotografije malo obraćene, rađene pod posebnim svetlom i tako dalje.

10. Uživajte u kupovini i nemojte da se opterećujete

Samo polako…Idite sa društvom u obilazak, probajte,fotografišite se, idite na piće, jelo, napravite avanturu od celog ovog procesa, a ne stres. Nemojte da zaboravite, srećna mlada je lepa mlada!

U slučaju da još niste odabrali vašu ekipu za snimanje i fotografisanje venčanja, kontaktirajte nas, tu smo zbog vas. Mi se bavimo profesionalnim fotografisanjem venčanja, kao i snimanjem venčanja, a neka naši radovi govore umesto vas. Fotografije koje su u ovom članku smo takođe mi uradili.

Ako vam se dopadaju venčanice koje možete videti na fotografijama, a i generalno ako tražite venčanicu, posetite  Crystal venčanice na instagramu klikom ovde. Ako vam je potrebna profesionlna šminka i frizura za vaš poseban dan, posetite studi Bombastic iz Kragujevca klikom ovde. Takođe, hvala puno modelima, Isidori i Aleksandri što su bili deo ovog zanimljivog fotografisanja.

Za bolji kvalitet fotografija kliknite ovde.

Related Posts