Scroll Top

Kako da izgledate dobro na fotografiji za pasoš ili ličnu kartu? (VIDEO)

pasos
Izvor fotografije: Wikipedia.com

Svaki pasoš i lična karta sadrži fotografiju koju ćete pokazivati u godinama koje dolazite, osim ako ne izgubite dokumenta pa da morate ponovo da uradite taj proces.  U ovom tekstu možete saznati kako da izgledate dobro na fotografiji za pasoš ili ličnu kartu.

Sredite vašu frizuru, ali bez preterivanja. Ova fotografija treba da pokaže kako obično izgledate, pa nemojte preterivati. Nemojte nositi šešire ili kačtkete, osim ako ne planirate da ih stalno nosite, a i tada vodite računa da vam šešir ne prekrije lice previše. Takođe, nemojte dozvoliti da vam kosa prekrije veći deo lica.

Stavite šminku, ali kao i sa frizurom, nemojte preterivati.

Obucite se lepo.  Možda će vam biti potrebni dokumenti kada se prijavljujete za neki posao, pa imate to u vidu kada razmišate o tome šta ćete obući.

  1. Pošto se obično fotografiše na beloj  ili crnoj pozadini, izbegavajte tu boju.
  2. Pazite na dekolte jer ako je preteran, na fotografiji možete da izgledate kao da ste goli.
  3. Nemojte da preterujete sa nakitom.

Nemojte nositi naočare, osim ako ne morate iz medicinskih razloga. Ako se i odlučite za tako nešto, proverite pre fotografisanja da su stakla čista i da li će takvu fotografiju prihvatiti uopšte. .

Za razliku od omiljenog profila, o kojem smo već pričali, ovde ne možete glavu okrenuti na stranu, ali možete pogledati na ogledalu, da li vam se više sviđa kada vam je brada normalna, spuštena ili malo isturena napred.

Ispravite se i gledajte direktno u kameru. 

Sada je često moguće da se donese već postojeća fotografija, ne morate tamo da se fotorafišete, pa možete angažovati fotografa i uraditi više fotografija, pri idealnom svetlu, i kasnije odabrati omiljenu. Na ovaj način, možete ukloniti neku bubuljicu recimo ili neki detali, ali obrada neka bude minimalna.

Nemojte da zaboravite da se lepo naspavate pre fotografisanja i da unosite dosta tečnosti.