Scroll Top

Kako da se pripremim za fotografisanje – saveti od fotografa

Fotografisanje Modela (61)

U ovom članku smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da se pripremite za profesionalno fotografisanje, iz našeg ugla…

1.Dogovorite se sa Vašim fotografom

Možda malo očigledno, ali često se dešava da modeli ne popričaju sa fotografom oko ideja, teme i tako tih stvari, samo dogovore lokaciju i vreme. Naš je savet da malo više popričate sa Vašim fotografom, možda pošaljete ideje ili lepo dočarate fotografu, uglavnom će i fotograf imati svoje ideje i predloge, pa možete napraviti jedan moćan mix ideja

2. Provežbajte poze ispred ogledala i pogledajte još neke ideje

Ideja nikad dosta, pa pogledajte još neke radove i ideje na internetu, odaberite one koje vam se dopadaju i sačuvajte. Provežbajte te poze ispred ogledala i zabavite se i pre fotografisanja. Tako ćete spremnije doći na fotografisanje i možda već imati dosta ideja kako da stanete i kako će to izgledati na aparatu.

3. Na vreme proverite da li ste sve obezbedile i spakovale

Ovaj savet sam sebe poprilično opisuje, pa pogledajte dan pre da li Vam je sve tu, kao i da ne zaboravite da proverite kod kuće da li ste sve stvari spakovale.

4. Idite kod proverene šminkerke sa kojom ste radili

U prošlosti se dešavalo da dođe model i da nije zadovoljna sa šminkom, a fotošop nekad nije najbolje rešenje za sređivanje problema. Naš savet je da pre fotografisanja razmislite kod koga idete da se šminkate i ako je moguće, da odete kod šminkera sa kojim ste radili ranije i sa kojom ste šminkom bile prezadovoljne. Ne fotografišete se svaki dan, makar ne profesionalno, pa nemojte dozvoliti taj luksuz da Vam šminka bude loša, pogotovu jer ćete toga biti svesne, pa ćete na samom fotografisanju imati manje samopouzdanja.

5. Dođite odmorne na fotografisanje

Obično se termini za fotografisanje zakazuju ranije, pa odaberite dan i termin koji vam odgovara, da ste slobodne i da imate prostora da ranije legnete i odmorne ustanete.

6. Jedite zdravo i pijte dosta vode

U principu, ovaj savet treba da koristimo i kroz ceo život, ali ako već ne, jedite malo zdravije par dana pre fotografisanja i pijte dosta vode. Koža će vam bolje izgledati i smanjićete mogućnost da Vam se bubuljica pojavi na dan fotografisanja. No, i da se pojavi, ne brinite, tu smo mi za Vas, sredićemo i tu malu nelagodnost.

7. Izdepilirajte se veče pre

Ovaj savet se uglavnom odnosi na uklanjanja dlaka na licu, ali obratite pažnju i na celo telo ako se tako fotografišete. U principu, ideja je da detalje koje ne želimo da se vide, eliminišemo ili umanjimo. Kao što je savet za muškarce, ako imaju bradu, da je srede veče pre kako žele. Ako ostavimo ove stvari na dan fotografisanja, moguća je pojava crvenila i iritacije.

Pre nekoliko dana smo uradili kratak video na ovu temu, taj video možete pogledati ovde

Related Posts